Fõ tartalom

Információkhoz való szabad hozzáférés

1. Az információk kötelező nyilvánosságra hozása
Az információszerzés helye, ideje és módja, információ afelől, hogy hol lehet kérvényt, keresetet, indítványt, panaszt vagy egyéb beadványt benyújtani.
Minden jogi vagy természetes személy kérvényezheti az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló többször módosított Tt. 211/2000. sz. törvénnyel összhangban Nagyudvarnok községnél mint köteles személynél az információhoz való hozzáférést. A kérvény benyújtható szóban, írásban (a Községi Hivatal iktatójába vagy postán), elektronikus postán, más technikailag kivitelezhető módon. Az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló törvénnyel összhangban Nagyudvarnok Község által kötelezően nyilvános információkként nyilvánosságra hozott információkhoz a kérvényezők a www.velkedvorniky.sk internetes oldalon férhetnek hozzá.

Az információkat érintő kérvényeket személyesen a Községi Hivatal iktatójában lehet benyújtani, mégpedig:
Hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön: 8,00 - 15,30 óra között
Pénteken: 8,00-tól 12,00 óráig.

Postázni az alábbi címre kell a kérvényeket:
Obec Veľké Dvorníky - Obecný úrad
Hlavná 190/16
929 01 Veľké Dvorníky

Elektronikus postán az alábbi címre kell küldeni a kérvényeket: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nagyudvarnok község mint köteles személy korlátozza az információkhoz való hozzáférést az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény 8-12. §-aiban feltüntetett okok miatt:

ha államtitok tárgyát képezik (Tt.100/1996. sz törvény),
ha szolgálati titok tárgyát képezik (Tt.100/1996. sz törvény),
ha adótitok tárgyát képezik (Tt.511/1992. sz. törvény),
ha üzleti titok tárgyát képezik (Kereskedelmi Törvénykönyv), valamint az információkhoz való szabad hozzáférésről szóló törvény 11. §-a rendelkezése szerinti további korlátozások.
A kérvényt, keresetet, indítványt és panaszt személyesen a Nagyudvarnok, Fő utca 190/16. sz. alatti székhelyű Nagyudvarnoki Községi Hivatal iktatójában lehet benyújtani. A főellenőrnek címzett panaszokat, indítványokat és petíciókat vagy postán vagy személyesen a Községi Hivatal iktatója által lehet benyújtani.